Извештај са састанка одрженог 07.10.2016.

sportkladovologoПредставници локалне самоуправе одржали су јуче састанак са свим председницима спортских клубова и удружења. Састанак је одржан у великој сали Комитета у 18 часова.

У радном делу састанка представници клубова упознати су са новим начином финансирања или суфинансирања у области спорта за наредну буџетску годину. После одржане презентације, коју можете преузети на сајту у одељку Документи, представници локалне самоуправе одговарали су на питања присутних.

Генерално питање присутних је: “ Да ли ће клубови добити планирана средства за текућу такмичарску сезону?“. Председник Општине Кладово Радисав Чучулановић изјавио је: „У наредним данима клубови ће добити потребна средства која потражују да би могли да започну или наставе текућу такмичарску сезону. Нови начин финансирања уводи ред у финансирање локалних спортских организација и коначно ће клубовима средства бити уплаћивана директно из буџета Општине. Акценат је стављен на наменско трошење средстава и председници клубова морају преузети одговорност да средства буду потрошена у складу са планом и програмом.“

Оставите одговор